Afgelopen week was ik jarig, ik vierde mijn 42e geboortedag.

Tegelijkertijd besefte ik juist in deze week dat ‘je thuis voelen en je eigen identiteit vinden’ niet alleen een belangrijk te bewandelen pad voor mij is geweest. Juíst in dezelfde week als in de week waarop ik mijn verjaardag vierde, heb ik dit ervaren.

Tijdens onze geboorte landen we letterlijk op de Aarde. De ene persoon komt op een ander stuk Aarde terecht dan de andere persoon. In mijn geval, toen ik mijn reis maakte van India naar Nederland, landde ik voor een tweede keer op de Aarde. Een heel ander stuk dan waar ik was geboren. Twee keer in heel korte tijd ergens op Aarde landen, betekende achteraf gezien, een uitdagende, fijne en gezellige, leerzame, mooie én ook niet altijd gemakkelijke uitdaging voor mij als persoon.

Als baby heb ik de naam Sharada meegekregen van mijn biologische ouders en deze naam heb ik gehouden. Heel fijn zo’n besluit van mijn ouders; deze naam is één van de basiselementen van mijn identiteit. Ik had én heb gelukkig nog steeds 😉 een ander kleurtje dan de meeste kinderen in Friesland, de provincie waar ik opgroeide. En toen ik als jongvolwassene trouwde met een échte Fries, koos ik ervoor om zijn achternaam aan te nemen; Albertsma! Als dat niet één van de meeste Friese namen is…; Sharada Albertsma-Korf. Een heel ander leven dus hier in Nederland, dan dat ik in India zou hebben gehad. Dankbaar ben ik voor dit leven hier in Nederland.

4aaa1f3c-8cde-41ab-a717-2cdf8026db19

Adoptie kan een uitkomst zijn, wanneer ouders niet kunnen zorgen voor hun biologische kinderen. Deze ouders gunnen hun kinderen een andere toekomst die zij, naar hun mening, zelf niet kunnen geven. Ik ga ervan uit dat zij dit vanuit liefde doen, dat wil ik graag benoemen. Ook de ouders die, vanuit liefde, een kindje adopteren. Zij zitten met ál hun liefde te wachten tot hij of zij op hun Aarde is geland, neem dat maar van mij aan.

Dat neemt niet weg dat gescheiden worden van je biologische ouders vaak vragen oproept bij geadopteerde kinderen/volwassenen. Je kunt actief of passief omgaan met het thema. Bij beide kun je vragen hebben. Wanneer je deze vragen hebt, bestaat de mogelijkheid dat vrienden, ouders en familie niet zo één, twee drie antwoorden kunnen geven op jouw vragen. Zo gemakkelijk is het ook helemaal niet, om op zoek te gaan naar de antwoorden op je vragen. Na 42 jaar heb ik mijn vragen beantwoord. En nu kan ik zeggen; ik ben er klaar voor, tijdens je zoektocht naar je eigen identiteit en je doel hier op Aarde, loop ik graag een stukje mee op je pad. Tijdens deze reis ga je naar je eigen kern om jezelf te herkennen en erkennen. Vanuit je hart en dus werkelijk te zijn wie je bent. Bang zijn mag, dat was ik ook. Vanuit liefde en veiligheid coach ik jou.

Voor meer informatie kun je me bellen voor een afspraak, dan maken we persoonlijk kennis tijdens een heerlijke kop thee, koffie kan ook ?

Dank je wel voor zóveel inspiratie afgelopen week, dat ik in één week zoveel heb mogen leren, heb ik aan jullie te danken. Naast mij zijn er dus meer mensen die met adoptie- en identiteitsvraagstukken rondlopen. Mijn missie is om meer adoptiekinderen/volwassen ‘zich thuis te laten voelen.’ In alle liefde én veiligheid op zoek naar hun eigen identiteit en hun doel in dit leven.

Naast buitengewoon veel bewondering, heel veel liefs van mij, Sharada. Mijn eigen naam, die mijn ouders zó mooi vonden dat ik deze mocht houden, net zoals jullie dat hebben gedaan.

Bilthoven, 9 oktober 2017.

 

Share →

One Response to Dank je wel voor je inspiratie ?

  1. Leonie Roemers schreef:

    Prachtig gezegd Sharada???! En heel goed voel ik deze week wat je bedoelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.