Speltherapie is een therapie voor kinderen van ongeveer 4 tot en met 12 jaar. Deze therapie helpt kinderen die belemmeringen ondervinden tijdens hun ontwikkeling.

Je meldt je kind aan voor speltherapie omdat je het gevoel hebt dat je kind niet lekker in zijn vel zit. Je vraagt je af wat er met je kind aan de hand is. Speltherapie kan dan een oplossing zijn. Je kunt denken aan kinderen die last hebben van faalangst en/of weinig zelfvertrouwen hebben. Kinderen die veel huilen, vaak buikpijn hebben en waarvan je als ouder de reden niet van weet. (Hoogsensitieve)Nieuwetijdskinderen of regenboogkinderen. Kinderen met hechtingsproblematiek, denk bijvoorbeeld aan adoptie. Kinderen die een dierbare hebben verloren. Kinderen waarvan de ouders zijn gescheiden. Of kinderen die nare gebeurtenissen hebben meegemaakt, zoals pesten of ziekte in een gezinssituatie. De speltherapeut bouwt een vertrouwensrelatie op met het kind, zodat het kind zich vrij durft te uiten in de spelkamer. De speltherapeut volgt zijn spel in de spelkamer en speelt eventueel mee om zijn problemen te verwerken.

Oudergesprekken.
Tijdens oudergesprekken kunt u aangeven wat uw ervaringen zijn. Wellicht heeft u vragen. Misschien heeft u twijfels over hoe u de situatie thuis aanpakt, of heeft u vragen over emoties van het kind die u wilt bespreken. Door samen in gesprek te gaan en informatie uit te wisselen over de therapie, zorgen we ervoor dat uw kind zijn blokkades kan doorbreken en zich op een positieve manier verder kan ontwikkelen.

Daarnaast coach ik ook volwassenen, zie voor meer informatie de pagina over coaching.

Mijn inspiratiebron:

dibs