Waarom de (spelpraktijk) naam Rupetopika.nl

Het was herfst 2012. Op een stormachtige herfstavond, zaten wij als gezin gezellig aan tafel. Tijdens onze vele gesprekken, gewoon lekker kletsen is bij ons een onderdeel van het avondeten, lieten mijn kinderen het woord Rupetopika vallen. Mijn man en ik keken elkaar aan en vroegen onze kinderen wat dit woord betekende. ‘Uuh niets….’, antwoordden zij. ‘Gewoon bedacht!’

Wanneer je Rupetopika op zoekt in het woordenboek of op Google, vind je inderdaad……niets. Wij hebben het woord Rupetopika daarom zelf een betekenis gegeven:

Rupetopika: Het creƫren van mogelijkheden.

Rupetopika betekent dus alles!
En zo is de naam van mijn spelpraktijk Rupetopika geboren.

2 Responses to De naam Rupetopika

 1. Dineke Troost schreef:

  Lieve Sharada en familie

  Ik word er stil en warm van wat mooi, en dat jullie kinderen deze naam hebben gegeven aan de site door gewoon naar hun te luisteren, alleen al die achtergrond geeft direct een goed gevoel.
  Ik wens je ontzettend veel succes en dat je veel kinderen en ouders hiermee kunt ondersteunen/helpen.
  Lieve groet Dineke

 2. Suur Maj Zonneveld schreef:

  Als ik het woord Rupetopika op me laat inwerken zie ik van alles. een weg,een pad,dat slingert.dat soms begroeid is, soms met hindernissen, een pad waar gelachen wordt,gehuild. waar vertrouwen is,een pad waar je alleen op loopt en toch ook niet. En pad waar soms duisternis is,terwijl er gelijkertijd licht is. Een spannend pad,een uitdagend,een vrolijk pad.Een pad van niet weten en toch ook weer wel. een speels pad.een verbindend pad. Wow dit pad zou ik als kind wel willen lopen: Rupetopikapad waar kan ik dat vinden. zeg me waar ik wezen moet. of kan ik het alleen in mezelf vinden. Zou zo maar kunnen.
  Een Rupetopikafan Suur Maj

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.